Event & Press

Events & Press

 

Utvalda inslag, artiklar och events från Hälsoronden från år 2018.

"Man ser inte vårdcentralen som ett alternativ"

SVT Nyheter

 

"När ska man söka akutvård eller gå till sin vårdcentral? Det är inte alltid så lätt att veta. Genom projektet ”Hälsoronden” guidar AT-läkaren Alexander Siotis ungdomar rätt."

 

Läs hela artikeln

Skåneveckan för psykisk hälsa

 

Hälsoronden – Deppig, stressad eller utmattad? Vart ska jag vända mig?

 

"Hur kan du upptäcka och förebygga psykisk ohälsa i ett tidigt skede? Vad kan du göra själv? Vem ska du vända dig till? Vågar du prata om hur du mår och vad som stressar dig? Vad kan du göra som anhörig, vän eller lärare? Dagen är särskilt riktad till dig som är ungdom eller möter ungdomar i ditt yrke."

 

Läs mer

"Alexander informerade 300 elever om hälsa

Alexander Siotis, vinnaren av priset Årets samhällsinnovatör 2017, har gjort sina 100 timmar som ung rådgivare på Tycho Braheskolan där han har informerat 300 elever om hälsa."

 

"Med glimten i ögat har Alexander Siotis engagerat eleverna på Tycho Braheskolan med sin föreläsning som han kallar Hälsoronden. Alexander vann priset Årets Samhällsinnovatör 2017vilket innebär att han fick ett avlönat uppdrag som ung rådgivare i staden under 100 timmar. Tycho Braheskolan blev utvalda och Elevhälsan såg direkt möjligheten att använda Alexanders kompetens som AT-läkare.

 

─ Vi är mycket nöjda med Alexanders arbete och nu letar vi efter olika möjligheter att fortsätta vårt goda samarbete. Vi kan verkligen rekommendera att fler skolor i staden tar in Hälsoronden, säger Anette Lilja, rektor på Tycho Braheskolan.

 

Vårdcentralen eller akuten?

Alexanders uppdrag har varit att inspirera och informera elever som går första året på gymnasiet om hälsa. 300 elever har fått mer information om vad de kan göra för att förebygga sjukdom, när kan de vända sig till Elevhälsan eller söka till vårdcentralen och när det är dags för akuten. Alexander ville även bryta fördomar inom området och visa på skillnaden mellan till exempel att vara deppig och deprimerad.

 

─ Det har betytt mycket för mig att få en så stor möjlighet att påverka samhället från grunden. Ingen undervisar om hälsa på det här viset i dagsläget och jag hoppas att jag har kunnat ge eleverna insikt om på vilken vårdnivå de bäst kan få hjälp vid olika problem, säger Alexander.

 

─ Det har varit ett fantastiskt roligt samarbete som både fått en överväldigande positiv respons från elever och öppnat upp möjligheten för eleverna att komma till mig och till vår kurator Anita Elmfors Flink. Det har även fått eleverna att tänka till vart de behöver vända sig med olika bekymmer istället för att besöka akutmottagningen, säger Gunilla Gadd, sjuksköterska på Tycho Braheskolan."

 

Läs mer

 

Nominerad: Årets banbrytare (Dagens Medicin)

 

10. Hälsoronden i Helsingborg – Region Skåne


AT-läkaren Alexander Siotis har startat Hälsoronden, en rad föreläsningar om hälsa för medborgare. Hittills har 300 gymnasieelever och lärare i Helsingborg lyssnat på Hälsoronden.

 

Läs hela artikeln

Kontakt

 

Email: kontakt@ronden.nu

 

Länkar

 

 

Hem  | Om oss

Tjänster  | Event & Press

Kontakt  

 

Copyright © All Rights Reserved